Andres Kaarmann ⟩ Haridustöötajate liidu hinnang Parempoolsetele on omakasupüüdlik ja eksitav (4)

Andres Kaarmann
, Parempoolsete juhatuse liige
Copy
Andres Kaarmann
Andres Kaarmann Foto: Kermo Benrot / Postimees

Eelmise nädala lõpus ületas Postimehes uudiskünnise see, et Parempoolsed said Eesti Haridustöötajate Liidu juhtidelt koolieksamil hindeks kahe. Riigikogu valimistel osalevatele erakondadele saadetud «eksamiküsimused» viitasid üpris varjamatult sellele, et häid hindeid võivad loota eelkõige need, kelle vastused küsijatele kõige rohkem meeltmööda on, kirjutab erakonna Parempoolsed juhatuse liige ja aastatel 2011–2014 haridusministri nõunikuna töötanud Andres Kaarmann.

Ei saa kuidagi nõustuda haridustöötajate liidu juhtide küsimusepüstitusega, et haridus vajab lisaraha ja ärge palun demagoogitsege majanduskasvust rääkides. Ma väga loodan, et enamik õpetajad koolides õpilastele sellist juttu ei aja või mis veel hullem – selle järgi õpilasi ei hinda.

Erakondade koolieksamil paraku nii juhtus, et need, kes rääkisid päriselt riigimehelikkusest ja nägid puude taga metsa, said mitterahuldavaid hindeid. Kõrgeimad hinded said need, kes kõige suuremat palgatõusu lubasid. Eriti kurioosne oli haridustöötajate liidu küsimus, et kellelt oleksite õpetajate palgatõusu jaoks valmis raha ära võtma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles