Andres Laisk Miks Eesti pankrotti tüürib? (20)

Andres Laisk
, Saue vallavanem (Parempoolsed)
Copy
Saue vallavanem Andres Laisk
Saue vallavanem Andres Laisk Foto: Sander Ilvest

Me elame üle oma võimete, me tahame saada rohkem ja paremat, kui me välja teenime, kirjutab Saue vallavanem Andres Laisk (Parempoolsed).

Eestil on ette näidata suures plaanis võimas edulugu kasvust ja arengust viimase kolmekümne aasta jooksul. Vigu on tehtud, aga häid otsuseid õigel ajal on olnud rohkem. Kõige rohkem tänu võlgneme me ehk kiiretele reformidele 1990. aastatel, aga ka hilisemad suured eesmärgid, liitumine NATO ja Euroopa Liiduga näitena, on olnud eduloo määravaks osaks. Määravaks osaks on olnud ka eestlane ise, kes on vaieldamatult jonnakas, südi, sitke, haritud, andekas ja töökas rahvas.

Miks meil peaks olema täna siis põhjust tulevikku vaadates murelik olla? Lühidalt kokkuvõttes, me elame üle oma võimete, me tahame saada rohkem ja paremat, kui me välja teenime. Me suurendame igapäevaselt inimeste seotust riigi toetusega ja sellega sõltuvust. Me otsime järjest kasvavatele kulutustele vastust suuremast maksukoormusest ja laenamisest, mõtlemata, et maksud, mida ümber jagada, on loodava lisandväärtuse tagajärg, mitte iseenesest tekkiv raha. Suurendame riigi rolli majanduses ja takistame eravõtetel avalike teenuste pakkumisel tegutsemist. Taustal fundamentaalsete näitajatena elanike vananemine ning noorte kasinamad tööharjumused. Ettevõtlikud lähevad oma teed, teised vaatavad, kuidas lihtsamalt läbi saada.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles