Andres Herkel ⟩ Kas Putin on veel elus? (5)

Andres Herkel
, arvamustoimetaja
Copy
Venemaa president Vladimir Putin Leningradi blokaadi aastapäevale pühendatud üritusel Peterburis 18. jaanuaril 2023.
Venemaa president Vladimir Putin Leningradi blokaadi aastapäevale pühendatud üritusel Peterburis 18. jaanuaril 2023. Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles eelmisel nädalal kõnes Davosi majandusfoormumile, et ei tea, kes teeb Venemaal otsuseid. Lisaks pani ta peenelt kahtluse alla, kas Vladimir Putin ikka on elus.

See torge elas meedias oma elu, isegi Kremli pressiesindaja vastas. Pandi tähele, et mitte ainult Ukraina president ei sea Putini olemasolu kahtluse alla, vaid seda tegi ka Malaisia reisilennuki allatulistamise (2014) korraldamises süüdistatav Vene sõjablogija Igor Girkin. Ta nimetas Leningradi blokaadi lõpu aastapäeval (18.1) Peterburi sõjatehases esinenud isikut pärispresidendiga «peaaegu identseks».

Ma ei taha siin kahtluse alla panna Putini olemasolu, levitada hüpoteesi tema teisikuist ega ammugi mitte Zelenskõid ja Girkinit kõrvutada. Kuid juba pikemat aega me ei näe ega tea, kas ja milliseid otsuseid teeb Putin. Nn blokaadi aastapäeval oodati talt suurt sõnumit, isegi uue mobilisatsiooni väljakuulutamist. Ei tulnud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles