ILMAR RAAG Venemaa suurpealetung algab ilmselt lähema kuu jooksul. Ja mitmes suunas (6)

Ilmar Raag
, strateegilise kommunikatsiooni asjatundja (Parempoolsed).
Copy
TOPSHOT - A woman walks past a destroyed apartment block in the Russian-controlled town of Severodonetsk in the eastern Lugansk region on January 24, 2023. (Photo by STRINGER / AFP)
TOPSHOT - A woman walks past a destroyed apartment block in the Russian-controlled town of Severodonetsk in the eastern Lugansk region on January 24, 2023. (Photo by STRINGER / AFP) Foto: STRINGER/AFP

Toetudes vaid isiklikule kogemusele, on asi Ukrainas mitmes mõttes halvem kui novembris, kirjutab Ilmar Raag (Parempoolsed).

Toetudes vaid isiklikule kogemusele, on asi mitmes mõttes halvem kui novembris. Kuid ukrainlaste meeleoludes seda vahet ei märka.

Kui helistada tuttavatele, siis nad kõik hoiatavad, et kui parajasti elektrit ei ole, siis nad ei pruugi internetis ühenduda.

Lvivi ligidal Sambiri väikelinna juures oli normiks, et elektrit oli vaid 5–6 tundi päevas. Selleks ajaks inimesed juba teadsid, et just siis tuleb pesu pesta või akusid laadida. Mul endalgi tekkis rütm, kus teadsin juba ette, millal on soovitatav kõik akupangad täis laadida.

Kahel korral istusin oma uue sõbra Juri perega õhtusööki sööma, nii et keset lauda pandi suur leedvalgus, mis põles aku pealt. Kõige olulisem paistis aga see, et kõigile ukrainlastele tundus praegune olukord juba sellise normaalsusena, et keegi isegi ei maininud ebamugavust. Kui väike poiss tahtis öösel tualetti minna, siis oli taskulamp tema jaoks juba valmis pandud.

Ja see kõik oli 1000 km rindejoonest eemal.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles