Holger Haljand Mida toob tehnoloogia-aasta 2023?

Holger Haljand
, Telia Eesti juhatuse esimees
Copy
Telia pani Tallinnas tööle ülikiire 5G mobiilsidevõrgu.
Telia pani Tallinnas tööle ülikiire 5G mobiilsidevõrgu. Foto: Uwe Koehn

Viimastel aastatel on maailma raputanud väga erinevad kriisid ja sündmused, mis on olulisel määral muutnud meie kõigi igapäevaelu. Samas on olnud just tehnoloogial ja digitaliseerimisel järjest suurem roll selles, et aidata ühiskonnal ka keerulisematel aegadel toime tulla, kirjutab Telia Eesti juhatuse esimees Holger Haljand.

Kui mõelda tagasi 2020. aasta peale, mil meid tabas koroonaviirus ning suur osa maailmast pandi lukku, aitas just tehnoloogia meil enam-vähem normaalselt eluga edasi minna. Ei kujutagi hästi ette, mis saanuks siis, kui meil poleks olnud tol hetkel kõiki neid korralikult töötavaid võrke ja IT-lahendusi, mis võimaldasid füüsilist maailma tabanud kriisi ajal toetuda digitaalsele maailmale.

Oleme praegu natuke sarnases olukorras: maailmas on palju ebakindlust ning seisame üheaegselt silmitsi nii julgeoleku- kui ka energiakriisiga. Takkapihta veel peadpööritav inflatsioon. Samas usun, et nii nagu iga kriis muudab meid inimestena tugevamaks ja kogenumaks, loob keerulisem aeg juurde ka uusi ja nutikaid tehnoloogilisi lahendusi, mis aitavaid meil väljakutsetega paremini toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles