ERKKI KOORT ⟩ Lugupeetud Saksamaa saadik, me jälgime teid. Ja nemad ka (12)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Leopard 2 tankidest hakkab saama Saksamaa järjekordse otsustamatuse sümbol. Kõhklusi lisab seegi, et alles 11 kuud pärast Venemaa täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse andis Saksamaa uus kaitseminister käsu kontrollida tankide laovaru. 
NATO õppus Saksamaal 20.05.2019. REUTERS / Fabian Bimmer
Leopard 2 tankidest hakkab saama Saksamaa järjekordse otsustamatuse sümbol. Kõhklusi lisab seegi, et alles 11 kuud pärast Venemaa täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse andis Saksamaa uus kaitseminister käsu kontrollida tankide laovaru. NATO õppus Saksamaal 20.05.2019. REUTERS / Fabian Bimmer Foto: FABIAN BIMMER / REUTERS

Saksamaa on sõjavarustuse Ukrainale andmisega vigurdades pälvinud NATO liitlastelt mõistmatust. Millised võivad olla motiivid ning miks me seda protsessi väga tähelepanelikult jälgima peame, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Austatud Saksamaa saadik. Riik, mida te esindate, on teinud viimastel aastakümnetel väga palju sõja vältimiseks Euroopas ning läbi kukkunud. Majanduste sidumine, mis toimis Euroopas, ei toiminud Venemaaga ning lootus impeeriumi tahet majanduslike hoobadega taltsutada ei saanudki täituda.

Täiemahuline sõda käib Euroopas varsti juba aasta ning ühe relvasüsteemi rohkem või vähem andmine ei muuda mitte kuidagi Venemaa eesmärke ega ka retoorikat.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles