ANDRUS KARNAU ⟩ Vene gaas ja poliitiline risk (2)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Equinori gaasitanker Isabella tõi 17.jaanuaril Eesti Gaasi tellimusel Leedu Klaipeda sadamasse selle aasta esimese laevatäie Ameerika Ühendriikide päritolu veeldatud maagaasi (LNG).
Equinori gaasitanker Isabella tõi 17.jaanuaril Eesti Gaasi tellimusel Leedu Klaipeda sadamasse selle aasta esimese laevatäie Ameerika Ühendriikide päritolu veeldatud maagaasi (LNG). Foto: Eesti Gaas

Uued sammud energeetikas tähendavad paratamatult poliitilist riski, nendib majandusajakirjanik Andrus Karnau nädalakommentaaris.

Lõppeval nädalal oli Tallinnas esinduslik energeetikafirmade ärijuhtide seminar. Korraldaja oli WEC ehk maailma energeetikanõukogu Eesti esindus.

Esimene asi, mis energeetikafirmade juhtide suust kõlas, oli, et rohepööret ehk elektri tootmise üleviimist fossiilsetelt kütustelt taastuvaile on võimalik teostada. Eestis sellist suhtumist naljalt iga päev ei näe, sest tavaliselt on tehnoloogiamuutus liiga kallis, kiire või arusaamatu. Ärijuhtidel on selles asjas muidugi oma nahk turul. Aga ikkagi, ega investorid ja pankurid anna miljardeid eurosid selleks, et need tühjalt taeva alla kõlkuma jääks. Kasumit tuleb teenida ja kui selle väljavaadet pole, siis keegi raha ei anna. Avalikkuse veenmine on muidugi üks osa sellest lahendusest, mis rahapaigutuse tagasi teenima paneb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles