MARTIN PENT ⟩ Viimsepäeva ratsanikud kollitavad millenniumilapsi (2)

Martin Pent
, Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja
Copy
Umbes selline võis välja näha vanema põlvkonna ettekujutus maailma lõpust. Tänapäevane versioon on abstraktsem. Pildil Nagasaki tuumaplahvatus.
Umbes selline võis välja näha vanema põlvkonna ettekujutus maailma lõpust. Tänapäevane versioon on abstraktsem. Pildil Nagasaki tuumaplahvatus. Foto: Library of Congress

Keskkonna ja planeedi tuleviku rindel on kurjakuulutavaid sõnumeid nii palju, et noorem põlvkond kannatab mitte enam rahutuse, vaid juba hirmu ja ärevuse käes. Kuid mis iganes ka ees ei ootaks, paanika meid ei aita, kirjutab toimetaja Martin Pent.

Maailm on leekides ning ainus viis, kuidas see päästa, on paluda kogu inimkonnal ehk kaheksal miljardil toitmist vajaval suul nagu üks mees oma bioloogiliste ja loomuomaste tungide vastaselt käituda – ja ongi probleem lahendatud. Vähemalt selline näib olevat sõnum. See kaheksa miljardit, mille piires peaks lisaklauslitena kehtima veel ka solidaarsus, võrdsus ja üksikisiku vabadus, on aga üks ütlemata suur arv. Veelgi suurem tundub see siis, kui meenutada vana juutide ütlemist, et kus kaks inimest, seal kolm arvamust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles