Yoko Alender ja Pärtel-Peeter Pere ⟩ Rohereformist saab puhast kasu (4)

Copy
Rohepööre toob kaasa süsinikujälje vähendamise ka transpordis.
Rohepööre toob kaasa süsinikujälje vähendamise ka transpordis. Foto: Margus Ansu

Eestlaste julgeolek ja majanduslik toimetulek on esmatähtsad. Sõja, tõusvate kulude ja aina pingelisemate välismõjude vastu saab end ise kaitsta, tehes tarku otsuseid, mis jätab rohkem raha kätte. Riigi roll on teha teadmistele tuginedes julgeid otsuseid, millest on kasu tänastele ja tulevastele põlvedele. See loob keskkonna, mis soosib igaühe argielus kestlikke valikuid, mis tõstavad elukvaliteeti, kirjutavad reformierakondlased Yoko Alender ja Pärtel-Peeter Pere.

Alustame välismõjudest, mis väikese Eesti paati maailmamerel suunavad. Ei pea elama ekvaatori läheduses, et pihta saada tormidest, kasvavatest geopoliitilistest pingetest ja majandussurutisest. Stanfordi teadlased ütlesid 1. jaanuaril, et praegune ühiskonnakorraldus kukub lähikümnenditel kokku. Meie kuulame teadlasi ja mõistame, et julgedes tegutseda, saame haarata võimalusest hoida Eestit elamisväärse, jõuka ja iseseisvana. Kogu planeedi areng ei ole meie kätes; Eesti otsused on meie kätes ja meie vastutus. Oma laste ees.

ÜRO andmeil on meil aega vaid kuus aastat muuta kurssi, et vältida 1,5-kraadist üleilmse temperatuuri tõusu 2030. aastaks. The Economist kirjutab, et me ei saa sellega hakkama, mis nende sõnul tähendab, et rohereforme peab kiirendama ning kohanemisse veelgi enam panustama. Teist sajandit ilmuv majandusajakiri näeb võimalusi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles