Marju Lauristin ⟩ Kuni kohaliku raamatukogu aknas on tuli, elab Eesti ka (3)

Marju Lauristin
, Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessor (SDE)
Copy
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Margus Ansu

Iga volikogu liige ja omavalitsusjuht peab andma endale aru, et kool, rahvamaja ja raamatukogu ei ole lihtsalt asutus või kulu eelarvereal, vaid ongi kogukonna süda, rääkis Marju Lauristin sotsiaaldemokraatide üldkogul.

Tihti küsitakse meilt, millist Eesti riiki me soovime. EKRE on isegi avalikult laimanud meid kui rahvusriigi vaenlasi. Ei, meie ei ole rahvusriigi vaenlased. Meie vastus on kindel ja selge: sotsiaaldemokraatide eesmärk on tugev ja demokraatlik Eesti rahvusriik teiste tugevate ja demokraatlike Euroopa rahvusriikide peres.

Meie jaoks on Eesti kui rahvusriigi vundamendiks igaühe võimalus osa saada Eesti kultuuripärandi rikkusest, eestikeelse vaimuelu, teaduse ja kunstide ning vabakondliku aktiivsuse mitmekesisus ja vabadus. Eesti rahvusriigi tugevuse allikateks on eesti keele mitmekülgne kasutamine kõigil tasemetel, igapäevasuhtlusest digimaailmani, eesti rahvakultuuri kogukondi ühendav tihe võrgustik, eestikeelne maailmatasemel haridus alusharidusest doktoriõppeni, eestikeelne teadus ja trükisõna, eesti kultuuri viljakas dialoog teiste kultuuridega. Eesti kultuuritraditsiooni üheks alustalaks on viiesaja aasta vanune eestikeelne trükisõna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles