Kaido Kama Metsarindel peaaegu muutusteta (15)

Kaido Kama
, loodusemees
Copy
Kunagine poliitik ja loodusemees Kaido Kama.
Kunagine poliitik ja loodusemees Kaido Kama. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neli aastat tagasi enne riigikogu valimisi oli olukord metsarindel umbes samasugune kui praegu. Metsasõda oli täies hoos, aga kõik suuremad poliitilised erakonnad (siin ja edaspidi käib jutt ainult parlamendierakondadest) rääkisid meile ümmargust muinasjuttu sellest, kuidas metsi tuleb majandada jätkusuutlikult ja raiemahtude määramisel tuleb kuulata teadlaste arvamust. Mitte ükski suurem erakond ei tulnud välja valimisloosungiga «vähendame raiemahtu», kirjutab kunagine poliitik ja loodusemees Kaido Kama.

Aga Eesti Erametsaliit ja metsatöösturid nägid muidugi ka tõsist vaeva selle nimel, et metsateema mingil juhul valimisvõitluse osaks ei muutuks. Selleks tehti süsteemset lobitööd parteikontorites ning erametsaliit pöördus riigikogusse kandideerivate erakondade poole: «Kutsume riigikogusse kandideerivaid erakondi üles käituma riigimehelikult. /---/ Ettevalmistamisel on metsanduse arengukava kuni aastani 2030. Selle koostamisse on kaasatud kõik metsandusega seotud huvigrupid. Ärge tehke metsandusse puutuvaid otsuseid enne arengukava valmimist.»  

Me kõik teame, kuidas on seis metsanduse arengukavaga neli aastat hiljem. Aga metsaärimehed saavutasid igal juhul oma eesmärgi – möödunud aja jooksul said nad segamatult ja rahulikult vanaviisi edasi raiuda.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles