VALIMISED 2023 Siim Kallas: Isa manifest (19)

Siim Kallas
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Kaja Kallas ja Siim Kallas.
Kaja Kallas ja Siim Kallas. Foto: Tairo Lutter

Saabusin just Reformierakonna 2023. aasta riigikogu valimiste eelselt üldkogult. Olen inspireeritud. Mõtted hakkasid lendama. Haarasin kohe sule järele (st avasin arvuti), kirjutab Eesti Vabariigi peaministri isa, endine peaminister Siim Kallas (Reformierakond).

Kaja Kallas pidas programmilist kõnet. Minu kõrval istus Kalle Laanet. Ta küsis, kas ma olen oma tütre üle uhke. Jah, olen! Mis seal salata. Missugune aeg!

Kaja tuli poliitikasse 2011. aastal. Ta jättis maha eduka advokaadikarjääri. Aeg-ajalt loen arvamusi, et mina ärgitasin teda poliitikasse tulema. See polnud üldse nii. Ma olin Kaja mõttest võtta vastu tolleaegsete erakonnajuhtide kutse (mina olin siis Brüsselis) tulla valimistel kandideerima jahmunud, ja võiks isegi öelda, veidi segaduses. Muidugi ei hakanud ma talle vastu vaidlema, sest poliitika on lummav. Sa võid olla hea advokaat, hea ajakirjanik, hea teadlane, ja muudkui arvata, kuidas asjad maailmas sinu arvates peaksid olema. Aga sina ei otsusta midagi. Otsustavad poliitikud, Eestis riigikogu 101 liiget.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles