TALLINKI KOMMENTAAR Kõrgemad töötasud on allkirjastatud. Esmaspäeval meie laevad sõidavad (1)

, Tallinki kommunikatsioonijuht
Copy
Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink
  • Töötasu suurendamise kokkuleppe on allkirjastanud üle 87% Tallinki meretöötajatest.
  • Kokkuleppeid tuleb iga päev juurde.

Järgnev on vastus Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) kavandatavale hoiatusstreigile, kirjutab Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link.

2022. aasta detsembris katkestas EMSA ootamatult ühepoolselt Tallinki ja ametiühingu vahel käimas olnud kollektiivlepingu läbirääkimised ning pöördus edasiste läbirääkimiste jätkamiseks riikliku lepitaja poole. Antud protsess koostöös riikliku lepitajaga on hetkel käimas, ootame esimese kohtumise määramist lepitaja poolt.

Antud hetkel, kus protsess riikliku lepitajaga läbirääkimiste jätkamiseks on käimasolev ning olemasolev kollektiivleping kehtiv, on EMSA poolt välja kuulutatud hoiatusstreik meie hinnangul seadusega vastuolus. Tallink on sunnitud astuma samme õiguskaitse saamiseks ja töörahu säilitamiseks ning oleme esitanud vastava hagi kohtule. Ebaseadusliku streigi korral nõutakse kahjud sisse Eesti Meremeeste Sõltumatult Ametühingult.

EMSA-poolsest läbirääkimiste katkestamisest sõltumata tõstis Tallink alates 1. jaanuarist 2023 kahepoolse kokkuleppe alusel meretöötajatega palkasid, mida on tehtud viimastel aastatel ka varasemalt, sõltumata pandeemiast ja geopoliitilisest olukorrast tingitud majandusraskustest.

Tänase seisuga on Tallinki-poolse töötasu suurendamise kokkuleppe allkirjastanud üle 87% Tallinki meretöötajatest ning see täieneb iga päevaga. Tallinki laevad jätkavad esmaspäeval sõitmist vastavalt graafikule.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles