Jaak Madison ⟩ Euroopa Liidu olemusest ja tulevikust peab enne valimisi iga valija mõtlema (1)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison.
Jaak Madison. Foto: Tairo Lutter

Väga kiiduväärne on Postimehe algatatud arutelu Euroopa Liidu olemuse üle, sest me ei saa üle ega ümber asjaolust, et suures osas on märtsis valitava riigikogu töö seotud käte ja jalgadega Euroopa Liidu õigusega, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison (EKRE).

Sestap on ka väga oluline, kuidas suhtub iga erakond Euroopa Liidu õigusloomesse, poliitilistesse otsustesse ning millises suunas tahavad nad Euroopa Liidus Eestit viia.

Kahjuks ei ole Eestis tehtud ühtegi põhjalikku uuringut, kui palju täidab riigikogu ainult kummitempli rolli, võttes vaid Euroopa Liidu direktiive või määruseid üle, kuid Prantsusmaal on seda tehtud ja seal moodustab parlamenditööst ligi 2/3 vaid Euroopa Liidu õiguse tuimalt ülevõtmine. Pole põhjust arvata, et Eestis see osakaal eriti palju väiksem oleks – seega peaksid valijad endale ka selgelt aru andma, et valitavad rahvasaadikud täidavad riigikogus suures osas markantset rolli ning hääletavad ilma kriitikameele ja mõtlemisvõimeta lihtsalt Euroopa Liidu õiguse ülevõtmise poolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles