Veiko Kommusaar ⟩ Sõda õpetab ka Eestile kriisideks valmistumist

Veiko Kommusaar
, siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler
Copy
Taserit demonstreerib Tartu politseinik Siim Sibrits, kes õpetab korrakaitsjatele turvataktikat ja erivahendite kasutamist.
Taserit demonstreerib Tartu politseinik Siim Sibrits, kes õpetab korrakaitsjatele turvataktikat ja erivahendite kasutamist. Foto: Lõuna prefektuur

Euroopas käib sõda. Nagu inglise vanasõna ütleb, peame lootma parimat, kuid valmistuma halvimaks. Peame olema valmis tagama riigi siseturvalisust ka kriisides, mida loodame, et kunagi ei tule. Et politseil oleks valmisolek ja piisavad vahendid erioperatsioonidel oma tööd kõige paremal võimalikul viisil teha, vajavad nad õigust kasutada kõige tõsisemates olukordades erivarustust. Meil ei ole mõtet saata käsitulirelvaga politseinikku ründevahenditega varustatud kurjategijate vastu.

Siseturvalisuse tagamisel kannavad peamist rolli politsei- ja piirivalveamet ning kaitsepolitseiamet. Et nad ka kriitilisemates olukordades meie turvalisust saaksid tagada, on siseministeerium teinud korrakaitseseadusesse muudatusettepanekud, mis annaksid neile õiguse kasutada kuni 40 mm kild- ja fugassgranaate ning käest heidetavaid granaate.

Selle muudatusega ei saa tavapatrull piltlikult öeldes uusi relvi oma vööle  – patrullpolitseinike varustusevööl ei saa olema granaate, vaid loome sellega vajaliku valmisoleku eriüksustele juhuks, kui selline vajadus peaks tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles