Aimar Altosaar ⟩ Kuidas ära tunda hea rahvuslane (17)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Hea rahvuslane on kõigepealt hea inimene, kes hoolib teistest ning on alati ühiste huvide eest väljas – olgu siis perekonnas, kogukonnas või kogu riigis. Hea rahvuslane muretseb oma rahva tuleviku pärast, milles aga saab olla kindel vaid siis, kui meil on liitlased ja sõbrad. Väikesearvuline rahvas sõjaka naabri kõrval on üksi jäädes suures ohus, nagu Eesti on seda juba kogenud.

Sellepärast aitab hea rahvuslane, kuidas vähegi suudab, Venemaa rünnaku alla jäänud ukrainlasi neile relvi ja muud abi saates ning on suuremeelne ja abivalmis Ukraina pagulaste suhtes. Ka teiste rahvastega suheldes on rahvuslane heatahtlik ning väldib võõrastega suheldes sõnu, mis neile võivad mõjuda solvavalt. Rahvuslane teab, et teistest lugu pidades võib oodata, et ka meist peetakse lugu, mida on vaja mitte ainult julgeoleku kaalutlustel, vaid ka hea läbikäimise ja eduka majandustegevuse pärast, et tagada võimalikult kõrge elukvaliteet.

Eestlase jaoks on emakeel kõige suurem rahvuslik väärtus ning hea rahvuslane ei ehita siia elama asunutele barjääri, püüdes nendega võõras keeles kõnelda, vaid annab neile alati võimaluse õppida ja täiustada meie keele oskust.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles