ARUANNE LUGEJALE Jaanus Piirsalu: Ukraina armee on praegu meie armee (8)

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Fotograaf Dmitri Kotjuh (vasakult) ning reporterid Jaanus Piirsalu ja Margus Martin Kiievis.
Fotograaf Dmitri Kotjuh (vasakult) ning reporterid Jaanus Piirsalu ja Margus Martin Kiievis. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu ei nõustu intervjuuga sugugi kergelt, sest ta ei taha tõsta oma rolli kolleegide omast tähtsamaks. Piirsalu ütleb, et tema jaoks on väga oluline kiita ja tänada kõiki toimetuses töötavaid ajakirjanikke, kes aitasid ja aitavad siiani sõda Ukrainas kajastada.

«Üks asi on kirjutada kohapealt, kus sa näed suhteliselt kitsast pilti sündmustest ja põhiliselt saad edastada emotsioone. Kogu selle pildi konteksti panemiseks ja laiema tausta andmiseks on ülioluline toimetuses istuvate ajakirjanike töö. Ja see oli küll Postimehel sõja alguses parim. Minu sügav kummardus kõigile, kes seda tegid,» lausub Piirsalu ja need sõnad tulevad mehel südamest.

Piirsalu on ajakirjanikuna töötanud juba rohkem kui veerandsada aastat. 2007. aastal saatis Eesti Päevaleht ta korrespondendiks Moskvasse, toona oli ta ainus Moskvas alaliselt töötav Eesti ajakirjanik, kes oli Venemaa välisministeeriumilt saanud aastase tööloa. Eesti Päevalehes töötas Piirsalu 15 aastat, viimati 4,5 aastat Moskva korrespondendina.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles