TOP 50 Klikitabeli liidrid saavad suure võimenduse sotsiaalmeedias

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap.
Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap. Foto: Eero Vabamägi

Möödunud aasta klikitavamate lugude edetabelit analüüsides hakkab silma, et loetumate lugude klikiarvud on tunduvalt suuremad kui eelmis­tel aastatel. Selle põhjus ­peitub Facebookis, mille muutunud algoritmid soosivad ­inimestele huvi pakkuvate lugude ­levikut, mistõttu võivad lood korjata sotsiaalmeedias klikke veel mitu päeva pärast loo avaldamist.

Kui päevablogi pidamine on veebitoimetustes muutunud igapäevaseks info edastamise lahenduseks kiirelt muutuva ja täieneva sisu puhul, siis on ka ootuspärane, et sellised muutuvate pealkirjade ja piltidega lood troonivad klikitabeli tipus. Kui ­varasematel aastatel tegid selles arvestuses puhta töö Ott Tänaku ralliblogid, siis sel aastal domineerisid selgelt sõjablogid. Selleks et sõjauudistest mingitki süsteemset ülevaadet saada, on blogi koos interaktiivse kaardi ja arhiivilahendusega väga hea lahendus.

Sõja- ja ralliuudiste kõrval läks Postimehe lugejatele 2022. aastal kõige rohkem korda Mulgimaal juhtunud õnneliku lõpuga lugu, kus 14-aastane tüdruk pääses tänu juhuslikule autojuhile surnuks külmumisest. Lugude edetabelisse jõudsid ka uudised ilmast ja seltskonnalõvi Brigitte Susanne Hundi seiklused. Möödunud uudisteaastale andsid tooni veel mitu koerarünnakut ja mitme tuntud inimese ootamatu surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles