MERCA ⟩ Sport on paratamatult seotud poliitikaga (6)

Merle Jääger
, näitleja
Copy
Eesti jalgpallikoondislaste ühispilt koos Venemaa jalgpallikoondise peatreeneri Valeri Karpiniga.
Eesti jalgpallikoondislaste ühispilt koos Venemaa jalgpallikoondise peatreeneri Valeri Karpiniga. Foto: Instagram/Andrei Stepanov

Jalgpalliskandaali taustal meenutab näitleja Merle Jääger (Merca), et sport on paratamatult seotud poliitikaga.

Ei ole see sport minu ala, ei ole. Tõesti, ei saanud ma lapsest saati aru VTK normidest ega muust jamast: mille poolest olen ma parem, kui kiman kiiremini Pillest või kargan kaugemale Katist. Siiani ei mõista, miks jõusaali elekter tuleb härgajail endil kinni maksta, kui enamik musklivinnastavaist masinaist võiks sama hästi ise ju energiat toota. Mul oli lapsepõlves jalgratta küljes dünamo, mis lambi põlema pani, kui väntasin. Sama vidinat võiks rakendada ka jõusaalides.

Aegu tagasi käisin aasta otsa iluvõimlemas, aga siis tuli koolis kohustuslik ujumine, trenniajad kattusid ja nii see asi sinnapaika jäigi. Kunagi frustreeris mind kohutavalt, kui olümpiate ja igasugu muude tähtsate võistluste ajal telekast peale härgamise muud ei näidatudki ja kõik kanalid ikka korraga. Nüüd on need ülekanded nii kalliks aetud, et jääb ruumi ka teistele saadetele ning arvutist võid ise kaeda, mida tahad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles