TARMO KRUUSIMÄE ⟩ Ratas ja Kallas on head Isamaa peaministrid (11)

Tarmo Kruusimäe
, Riigikogu liige, Isamaa Rahvuslaste ühenduse esimees
Copy
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti poliitikas on kujunenud üsna naljakas olukord, et peaminister ei määra enam üldse, mis suunas riik liigub. Pole vahet, kes peaministritoolil istub, riigi poliitikat kujundab ikka Isamaa. Peaministri erakond oma lubadusi ei täida, aga Isamaa lubaduste täitmise nimel nähakse hirmsat vaeva. Kirutakse, aga ära tehakse! Meile, isamaalastele, sobib selline poliitiline süsteem väga hästi. Valijatel on ka lihtsam, sest tutvuda tasub ainult Isamaa valimislubadustega.

Ei mäletagi, kunas Eestil oli viimati peaminister, kes riiki enda valitud suunas tüüris. Võib-olla pärast Mart Laari polegi sellist olnud. Fakt on see, et peaministritool on pikki aastaid tunda saanud vaid erinevate oravate tagumiku soojust, veidi ka Jüri Ratase oma. Aga mida näiteks tegi Taavi Rõivas peaministrina? Ei suuda meenutada. No kohe kuidagi ei meenu.

Peaministreid mäletatakse selle järgi, mida nad oma ametiajal ära tegid. Näiteks Jüri Ratase valitsemise ajal lasti vabaks pensioni teine sammas ja see jääb tema pärandiks. Kaja Kallasele tõstame veel pikki aastaid tooste, sest tema valitsuse ajal tõsteti ja indekseeriti peretoetused.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles