Ülle Pind Töötajad soovivad üha enam iseseisvust

Ülle Pind
, Swedbanki personalijuht
Copy
Foto: Chromorange/Andreas Poertner Via Www.imago-images.de

Töötajatele on oluline pakkuda järjekindlalt karjäärivõimalusi, et mitte lasta motivatsioonil raugeda. Tööalane motivatsioon on aga otseselt seotud sellega, kui huvitav ja õppimisele innustav on inimese töö, kirjutab Swedbanki personalijuht Ülle Pind.

Oleme tööturul omapärases olukorras. Kasvavate kuludega on ühiskonnas silmitsi kõik, olgu tegu indiviidi või ettevõttega. On tööandjaid, kes värbavad töötajaid ebakindlatest majandusoludest hoolimata, teised on pigem ettevaatlikud või koguni vähendavad töötajate arvu. Töötajad aga peavad ausalt otsa vaatama oma finantsseisule – ning olulise inflatsiooni tingimustes võib töökoha vahetamise plaan tunduda ainuõige. Ettevõtete juhtide suureks väljakutseks ja prioriteediks on saanud töötajate hoidmine. Iga juht peab neis oludes alustama organisatsiooni seest: mida saaksin ettevõtte töökeskkonnas ära teha, et töötajad tunneksid end väärtustatuna ja hästi.

Usun, et nüüdseks on vähemusse jäänud ettevõtted, kes püüavad ainult palga- ja motivatsioonisüsteemide ning uhkete üritustega inimesi enda juures õnnelikuna hoida. Eranditult kõik inimesed tahavad, et neid väärtustatakse ja et neil oleks toetav keskkond. Kuidas seda organisatsioonis saavutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles