TAAVI VESKIMÄGI Riigiettevõtte ja erafirma juhtimises on üks põhimõtteline erinevus (9)

Taavi Veskimägi
, Eleringi juhatuse esimees
Copy
14.10.2022, Tallinn
Eleringi juht Taavi Veskimägi
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
14.10.2022, Tallinn Eleringi juht Taavi Veskimägi Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Soovin Eesti Energia uuele juhile edu tema ametis. Usun ja loodan konstruktiivset dialoogi, kirjutab Eleringi juht Taavi Veskimägi.

Eesti Energia kui ühe energiaturu osalise asju ei soovi ma kommenteerida. Küll julgen oma 25-aastase kogemuse pealt öelda ühe universaalse põhimõtte riigi omanduses olevate äriühingute juhtimisel. See MEIE, mida riigi äriühingu juht esindab, ei ole mitte Eesti Energia, Elering, Omniva või mingi neljas riigi äriühing, vaid see MEIE, mida riigi äriühingu juht esindab, on Eesti riik tervikuna.

Loeb see laiema pildi nägemine, et Eesti riigis ei ole kedagi kolmandat, kes tuleb ja teeb midagi ära. Täpselt nii palju saab tehtud, kui sa teed ise – ja see on uskumatult oluline.

See on põhimõtteline vahe erakapitali ja riigi omanduses oleva äriühingu juhtimise vahel. Tuleb selgeks teha, keda sa esindad – kas ainult äriühingut ja tema huve või tuleb seada esiplaanile riigi kui terviku huvid. Riigi äriühingus tuleb seada esiplaanile riigi kui terviku huvid ja mõelda, kuidas sinu juhitav äriühing saab nende eesmärkide saavutamist toetada.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles