Helir-Valdor Seeder ⟩ Millistel puhkudel on naiivsus surmapatt? (31)

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa esimees
Copy
President Kersti Kaljulaid kohtumas 2019. aasta aprillis Kremlis Vladimir Putiniga. FOTO: Konstantin Sednev
President Kersti Kaljulaid kohtumas 2019. aasta aprillis Kremlis Vladimir Putiniga. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Peaksime õppima oma vigadest, ka nendest, mida me ei soovi tunnistada ega isegi mitte mäletada, kirjutab erakond Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Uhkusega tsiteerime Lääne meedia pealkirju ja poliitikuid, et oleksime pidanud Venemaa ohu osas rohkem kuulama Balti riike, sealhulgas Eestit, oleksime pidanud teadma nagu Eesti teadis. Oleme uhked oma tarkuse ja kogemuse üle ja selle üle, et seda on märgatud. Sisendame endile ja arvame, et oleme kindlates kätes, kuna meid juhivad targad ja ettenägelikud poliitikud ning seda kõike kajastab tark ja ettenägelik ajakirjandus. Kas see on ikka päriselt nii olnud?

Mina mäletan meie lähiajalugu veidi teisiti. Mäletan küünilisi ja naeruvääristavaid etteheiteid Tunne Kelamile, kes Euroopa Parlamendis võitles pea ainsa eestlasena selle eest, et kommunismikuriteod ja kommunistlik režiim võrdsustataks natsismiga. Kes tegi meeletut selgitustööd lääneeurooplastele, et kuni me ei tee õigeid järeldusi minevikust ei ole Teine Maailmasõda lõppenud.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles