Merca Karise Alar om tark ja kultuuraarmastaja miis

Merca
, näitleja ja luuletaja
Copy
Näitleja ja luuletaja Merle Jääger ehk Merca tunnetab, et Setomaal on ta vanajumala selja taga. «Uhke tunne on olla seto,» ütleb ta.
Näitleja ja luuletaja Merle Jääger ehk Merca tunnetab, et Setomaal on ta vanajumala selja taga. «Uhke tunne on olla seto,» ütleb ta. Foto: Arvo Meeks

Üllatusega märkisin, et Karise Alar pööras päris palju tähelepanu mõningatele pehmemat sorti väärtustele, kirjutab Merca Setomaalt presidendi kõne puhul.

Karise Alar om tark miis ja kultuuraarmastaja miis om ta kah. Tüü pääasjaligult Tall’nah, a nõna hoit õks lõunõ poolõ. Vanemuise publikuteenindäjä omma timmä kultuurahuviga mitmit kõrdu hädäh olnu. Tulõ president uma naasega tiätritükkü kaema, a timägä üteh om jo hulka ihokaitsjit. Kaevaq üle, õt määnegi kurjam olõ-õi pommi kohegi pandnu, sõs võtva inemiisilt istekotussõ kah ärq. Sitsväq ku valvurmehilädseq ümre Imä.

Aga kõnest. Üllatusega märkisin, et Karise Alar pööras päris paju tähelepanu mõningatele pehmemat sorti väärtustele. Vägisi mõtlen, et kui Kerstile oleks terendanud veel üks ametiaeg, kirjutanuks ta midagi üpris sarnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles