Tagasivaade 2022. aastale saatejuhi pilgu läbi

Mart Normet
, saatejuht
Copy
Mart Normet
Mart Normet Foto: Konstantin Sednev

Postimees palus saatejuht Mart Normetil vaadata tagasi mööduvale aastale.

Minu aasta algas Dubai Expol, kus ma tegin ka koos abikaasaga Kanal 2 saadet «Tunni ajaga ümber maailma». Just seal veendusin selles, kui nutikas riik on tegelikult Eesti ja kui nutikad on meie inimesed. Erakordselt soe tunne oli minna nii kaugele ja veenduda, et Eesti on maailma parim riik.

Ei läinudki palju aega mööda, kui oli 24. veebruar. Ärkasime perega hommikul vara ja läksime Toompeale lippu heiskama. Kuna me uudiseid ei vaadanud, siis kuulsime alles Jüri Ratase kõnest esimest korda, et Ukrainas on alanud sõda. See tunne, mis järgnes, ei lähe kunagi meelest ära. Samas oli meeliülendav kõik see, kuidas eestlased sellest välja tulid, kui ühtehoidvad oleme ukrainlasi abistades. Heategevuskontsert «Slava Ukaini» tehti ära kodanikualgatuse korras ja null-eelarvega. Kontserdiga koguti Ukraina heaks 700 000 eurot, et saata rindele kiirabiautosid.

Suvel alustasin võtteid saatega «Öökülaline», mis avas mulle ja televaatajatele mitu ust, nii füüsilisse kui vaimsesse koju. Meie väga kinnine rahvas üllatas mind sellega, kui külalislahked ikkagi ollakse ja kui palju on meil üksteiselt õppida.

Hakkasin mööduval aastal ka tunduvalt enam tervisega tegelema ja mulle tundub, et ka teised on seda teinud. On see nüüd tingitud koroonaaegsest tagumiku laiaksistumisest või on inimesed lihtsalt aru saanud, et me peame hoidma ennast nii vaimselt kui füüsiliselt.

Erinevad üritused on mind mööduval aastal kokku viinud paljude inimestega ja pannud imetlema eestimaalsete pühendumist. Ka pühendumist oma tööle, mõned ametid paistavad küll avalikult rohkem silma, aga on väga palju neid inimesi, kes hoiavad meie elu käimas mistahes tasandil ja elualal ning teevad seda nii hästi. Ainus, mida me hästi ei oska, on puhkamine, nii et kui midagi uude aastasse kaasa võtta, siis äkki peaksime ära õppima puhkamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles