Erkki Koort Territoriaalsed nõudmised Venemaale on vaid aja küsimus (12)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Печорский уезд был частью Эстонии до 1940 года, и это сыграло большую роль в сохранении Псково-Печерского монастыря. Основную часть населения Печор составляли эстонцы. Фотография сделана зимой 2018 года.
Печорский уезд был частью Эстонии до 1940 года, и это сыграло большую роль в сохранении Псково-Печерского монастыря. Основную часть населения Печор составляли эстонцы. Фотография сделана зимой 2018 года. Foto: Arved Breidaks

Venemaa retoorikas on muutunud väga valusaks teemaks territooriumi loovutamine ning erakordseteks arenguteks tasub ka meil Eestis 2023. aastal valmis olla, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Venemaa eliit on nähtavates valudes ning sealt tuleb üha kummalisemat signaalitamist ning soovi Kiievit rahuleppesse sundida. Eriliselt küündimatu on olnud Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrovi 27. detsembri avaldus. Mäletatavasti nõudis ta Ukraina denatsifitseerumist, ähvardades, et keeldumise korral teostab selle Venemaa armee. Paistab, et Venemaa eliit on jäänud ka ise oma propagandat uskuma ning rinnetel toimuv tegelikkus nende paralleelmaailmade toimimist ei väära.

Venemaa peab Ukraina-vastast vallutussõda keskaegse põhimõtte kohaselt, kus oluline on hõivatud territoorium, varastatud varakambrite sisu ning saadud orjad.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles