Mihkel Kunnus ⟩ Naised käituvad valesti kui nad omapäi jätta (4)

Mihkel Kunnus
, Fookuse Inimese ja looduse toimetaja
Copy
Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja Mihkel Kunnus
Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja Mihkel Kunnus Foto: Margus Ansu

Kired kavandatavate peretoetuste ümber lõkendavad kenasti ja lepitamatuid seisukohti on palju. Lepituse aabitsatõde ütleb, et hädavajalik on alustuseks leida üles ühisosa. See ei ole väga keeruline, aga selle väljaütlemine eeldab vähemalt mõnedele osapooltele harjumatut lapsesuulisust. Et mitte hullemini öelda.

Millise maailmavaatelise ühisosa võiks leida feministliku meelelaadiga eduka naise ja patriarhaalse tarika vaatest? A priori tundub keeruline, aga sõnavõtte analüüsides mitte nii väga. Nimelt üksmeel on selles, et naised käituvad valesti. Vähemasti siis, kui nad omapäi ja liigsete valikute virvarri jätta.

«Vastne uuring näitab, et üks palgalõhe põhjusi on paljukiidetud emapalk. Valitsuse lõhki löönud lapseraha, Isamaa «punase joone» eesmärk on naised endisest veelgi kindlamini koduseinte vahele osta,» resümeeris Vilja Kiisler suvel Tallinna Ülikooli, tehnikaülikooli ja statistikaameti kolm aastat kestnud uurimistööle viidates («Emapalk tegi naise vaeseks. Lapsetoetused suunavad sünnitama ja koju jäämagi» EPL 14.6.2022).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles