KIRI Meil on tekkinud suur oht, et ühiskond lõheneb (6)

Archibald Kald
, Kriisiuuringute Keskuse analüütik
Copy
15.12.2022, Tallinn. Jõuluvana küsastas Riigikogu ja andis fraktsioonidele üle kingitused. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
15.12.2022, Tallinn. Jõuluvana küsastas Riigikogu ja andis fraktsioonidele üle kingitused. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Meie kõigi ühine eesmärk on meie kodumaa kaitsmine, hoolimine ja austamine. Praegu tunnen, et oleme olukorras, mida me tegelikult keegi ei soovinud. Meil on tekkinud suur oht ühiskonna lõhenemiseks, kirjutab kolme lapse isa ja Kriisiuuringute Keskuse analüütik Archibald Kald riigikogu liikmetele suunatud avalikus kirjas.

Üks pool tunneb ja ootab, et neist hoolitakse; teine aga, et neid on peaaegu täielikult kõrvale jäetud. Põhjus on väga lihtne – pole olnud piisavalt kommunikatsiooni, debatte ega ka põhjendusi. Seda rõhutas ka president Alar Karis 22. detsembril, kui saatis riigikogusse tagasi peretoetuste seaduse.

Auväärt riigikogu on tahtnud tõesti aidata ühiskonna üht osa (suurperesid) tulla toime keerulise majandusliku olukorraga; paraku ühiskonna teine osa (vähemalapselised pered) seda ei tunne, kuigi nad on peaaegu samas seisus. Ka neid mõjutavad inflatsioon ja hinnatõus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles