Erkki Koort ⟩ Danske Bank tegutses Eestis kuritegeliku ühendusena (25)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Danske tekitas tohutu mainekahju Eestile ja näib, et ka Taani institutsioonid on pigem panka hoidnud, sest ei süüdistanud ettevõtet mitte rahapesus, vaid ainult nõuete rikkumises. REUTERS/Fabian Bimmer
Danske tekitas tohutu mainekahju Eestile ja näib, et ka Taani institutsioonid on pigem panka hoidnud, sest ei süüdistanud ettevõtet mitte rahapesus, vaid ainult nõuete rikkumises. REUTERS/Fabian Bimmer Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS

Läbi Eesti pesti raha organiseeritult ja kuritegelikult ning Danske Taani juhte peaks kuritegeliku ühenduse paragrahvi alusel ka menetlema, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Ei ole kaua aega tagasi, kui selgus, et Taani pank nimega Danske on pesnud läbi Eesti umbes 200 miljardit eurot. Mõningatel andmetel oli summa küll väiksem, aga suures pildis on arvutusmetoodika vaid üks detail – summa oli suur iga arvutusmetoodika järgi.

Ka täna ripub Danske kodulehel esiuudisena viide «Eesti juhtumile» ja Eesti maine kahjustamine kuritegeliku ühendusena käitunud ettevõtte poolt näib seega jätkuvat.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles