POLIITIKA USA vahevalimised ja pöördepunktid (1)

Noel Foster
, USA analüütik
Copy
USA president Joe Biden ja tema abikaasa Jill Biden tervitavad Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni koos abikaasa Brigitte Macroniga tänavu 1. detsembril Valges majas külaliste auks korraldatud riigilõunal.
USA president Joe Biden ja tema abikaasa Jill Biden tervitavad Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni koos abikaasa Brigitte Macroniga tänavu 1. detsembril Valges majas külaliste auks korraldatud riigilõunal. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Transatlantiline allianss elas üle «Ameerika ennekõike» ja invasiooni Ukrainasse. Kas see elab üle erimeelsused Hiina suhtes?

Enam kui kuu pärast USA 2022. aasta vahevalimisi peeti viimane valimiste voor Georgias, kus võtsid mõõtu senati liige demokraat Raphael Warnock ja vabariiklane Hershel Walker. Warnocki võit lubab demokraatidel olla enamuses igas senati komitees, nii et nad ei pea toetuma võimujagamise lepingule vabariiklastega.

Sellal kui agitaatorid mobiliseerisid valijaid ja mõlemad parteid pidasid aru 118. Kongressi üle, külastas Ameerika Ühendriike Prantsusmaa president Emmanuel Macron ning pidas USA presidendi Joe Bideniga pika vestluse õhtusöögil. Samal ajal kohtus Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel Hiina presidendi Xi Jinpingiga, kes oli parasjagu hõivatud ebatavalisima koduste protestide lainega alates Tiananmeni liikumisest 1989. aasta juunis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles