Olev Tinn ⟩ Sõja saatuse otsustab ränk surve Venemaale (2)

Olev Tinn
, erakond Eestimaa Rohelised liige
Copy
Sõjategevus Harkivi oblastis.
Sõjategevus Harkivi oblastis. Foto: Dmitri Kotjuh

Et Ukraina saaks taastada oma võimu riigi koosseisu kuuluvate maaalade üle nii, et konflikt taas ei ärkaks, on vaja Venemaad survestada neljal viisil, kirjutab erakonna Eestimaa Rohelised juhatuse liige Olev Tinn.

Ukraina on sõjas Venemaaga 2014. aastast. Venemaa okupeeris Krimmi ning kontrollis oma julgeoleku- ja sõjaväestruktuuride abil osaliselt Luhanski ja Donetski oblastit. Aastaid kestis väheaktiivne sõjaline konflikt. 24. veebruaril 2022 tungisid Vene väed Ukrainasse, lootes vallutada riigi nädalaga, panna võimule Moskva-meelse presidendi ja valitsuse. Plaan kukkus läbi. Venemaa on kandnud tohutuid kaotusi nii inimeludes kui ka tehnikas. Suured on ka ukrainlaste kaotused, eriti tsiviilelanikkonna hulgas. Pakun, et ca iga 2,5 minuti jooksul tapetakse selles konfliktis üks inimene.

Konfliktis on Ukraina võtnud enda kanda löögi kõigi Euroopa ja ka Kesk-Aasia riikide eest. Löögi metsikult sõjaväelt, mis lauspommitades hävitab kõik, mis teele jääb, lisaks röövib, piinab, tapab ja vägistab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles