Mart Helme ⟩ Kui seda EKREt ees ei oleks (59)

Mart Helme
, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Riigikogu liige Mart Helme (EKRE).
Riigikogu liige Mart Helme (EKRE). Foto: Mihkel Maripuu

Mida lähemale riigikogu valimistele, seda raevukamaks muutub liberaalse frondi rahvuskonservatiivide vastu suunatud viha. Refrääniks neile vihapursetele, milles enamalt jaolt puudub igasugune argumentatsioon ja vehitakse kulunud süüdistustega, on loomulikult kategoorilise imperatiivina esitatav nõue: me ei tohi võimule saada! See pidavat lõppema Eestile katastroofiga. Vabandust! Missuguse katastroofiga? Kas see katastroof pole liberaalsete erakondade juhtimisel Eestis mitte juba kätte jõudnud?

Kus siis ikkagi on Euroopa kiireim inflatsioon ja hinnatõus? Kus tõuseb rekordkiirusel vaesuse määr? Kus ähvardab valitsus paratamatult saabuvate elektrikatkestustega (mis viimase tormi ajal olid tõepoolest ka massilised)? Kus nõutakse inimestelt, et nad oleksid valmis nii tööl, kodus, koolis kui ka puhkehetkel külma taluma? Kus vaadatakse kalasilmadega pealt, kui ettevõtjad appi karjuvad ja järjest uksi sulgevad? Võiks jätkata, aga loetletu on üksnes õite kirjeldamine, sest tõeliselt kibedate viljadeni pole veel jõutud. Aga jõutakse, kuna see valitsus ei oska ega taha midagi ette võtta, mis allakäiku peataks.

Kui EKRE annab riigikogus sisse eelnõu toidukaupade ja ravimite käibemaksu alandamiseks, siis ütleb Kaja Kallas, kelle pensionäridest vanemad pidid eluga hästi toime tulema ega vaja abi, et käibemaksu alandamisel puudub mõte.

Kommentaarid (59)
Copy
Tagasi üles