Andrius Kubilius ja Riho Terras ⟩ Venemaa kuulutamisel «terroristlikuks riigiks» on väga suur tähendus (2)

Copy
Andrius Kubilius, Leedu endine peaminister, praegu Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei) FOTO: Julius Kalinskas
Andrius Kubilius, Leedu endine peaminister, praegu Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei) FOTO: Julius Kalinskas Foto: Julius Kalinskas

Euroopa Parlamendi resolutsioon ütles selgelt, et Venemaa Föderatsioon on terroristlikke meetodeid kasutav riik, ning kutsus kõiki riike üles Venemaad sellisena määratlema, kirjutavad Euroopa Parlamendi liikmed Andrius Kubilius (Euroopa Rahvapartei) ja Riho Terras (Euroopa Rahvapartei / Isamaa).

Asjade nimetused on tähtsad. Liiga kaua on lääneriigid ignoreerinud ja pigistanud silma kinni Venemaa kuritegude ees kodus ja võõrsil. Nüüd on see muutunud. Euroopa Parlamendi resolutsioon ütles selgelt, et Venemaa Föderatsioon on terroristlikke meetodeid kasutav riik, ning kutsus kõiki riike üles Venemaad sellisena määratlema.

Euroopa Parlamendi resolutsiooni toetas selge enamus. 494 poolt, 58 vastu ja 44 erapooletut. Resolutsioon näitab poliitilist tahet karistada Venemaa sõjakurjategijaid ning rakendada täiendavaid sanktsioone. Ettepanekus on ka võimalik Venemaa väljaheitmine ÜRO Julgeolekunõukogust. Valgevene ebalegitiimset juhti Aljaksandr Lukašenkat peaks samuti kohtlema kui kaasosalist sõjalises agressioonis Ukraina vastu. Tema tegevus on võimaldanud kasutada Valgevene territooriumi Ukraina ründamiseks. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles