Avo Üprus Elu valgus ja virvatuled (5)

Avo Üprus
, EELK konsistooriumi sotsiaaltöö juht.
Copy
Avo Üprus
Avo Üprus Foto: Internet

Tundub õigus olevat kardinal Joseph Ratzingeril (hilisem paavst Benedictus XVI), kes väitis, et Euroopa on haige, kuna näib häbenevat oma kristlikku identiteeti ja otsib end võõras, kirjutab EELK konsistooriumi sotsiaaltöö juht Avo Üprus (Isamaa).

Nädalataguses Postimehes oli pealkiri: «Kas sina oled juba munka talvel toitnud?» Intrigeeriv. Lugu räägib eestlasest rännumehest, kes on elanud aastaid Taimaa kloostris, õppinud budoloogiale spetsialiseerunud ülikoolis, kaitsnud nii magistri- kui ka doktoritöö ja peale kümneaastast eemalviibimist otsustanud naasta Tallinnasse, kus ta välistoetuste abil on avanud oma ühemehekloostri Olevimäel. «Rahu elab siin ja praegu» võib lugeda aknalt, mille taga elab, retsiteerib pühasid tekste ja mediteerib Theravaada Sangha kloostri peamunk Andrus Kahn.

Eraldi käsitleb artikkel põgusalt annetamist budistlikus diskursuses. Tallinna budistlik kogukond toob mungale regulaarselt toidukraami, mida tema siis omakorda templi külastajatele edasi jagab. Siit siis ka mulle silma jäänud pealkiri.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles