Henn Põlluaas ⟩ Sajaprotsendiline taastuvenergiale üleminek on mõeldamatu (27)

Henn Põlluaas
, EKRE aseesimees
Copy
EKRE aseesimees Henn Põlluaas.
EKRE aseesimees Henn Põlluaas. Foto: Elmo Riig

Energiajulgeoleku ja varustuskindluse seisukohalt ei ole midagi rumalamat kui rohepöörasusest inspireeritud põlevkivienergeetikast ja energiasõltumatusest loobumine, kirjutab EKRE aseesimees Henn Põlluaas. 

Hiljuti sain kaks vastandlikku kirja. Ühe, kus Lääne-Harju inimesed kaebasid toimetuleku ja järjekordse vee- ja kanalisatsioonihinna tõusu pärast, mis on juba niigi Eesti kalleim ja pea 200 protsenti kallim kui Tallinnas, kus vee hind tõusis augustis ja tõuseb kuuldavasti veelgi. Teine kiri oli kuuekümnelt ettevõttelt, milles rohepöördega kaasa läinud ärimehed kutsuvad sellega kiirustama, sest nende arust rohepöörde ja arengu vahel puudub vastuolu. Millegi tootjaid, kelle jätkusuutlikkuse ja konkurentsivõime kõrge elektrihind võimatuks teeb, oli kõnealuste firmade seas vaid üksikuid, kuid huvitaval kombel oli alla kirjutanute seas mitmeid riigile kuuluvaid ettevõtteid. Näiteks Eesti Energia, kes rohepöördest tingitud enneolematust elektrihinna tõusust kõige suuremat kasu lõikab ja valitsusele megadividende maksab.

Me kuuleme iga päev ja näeme oma silmaga, kuidas toiduainete, teenuste, transpordi, kommunaal- ja muud hinnad tõusevad kosmilistesse kõrgustesse, ettevõtted koondavad töötajaid, panevad uksi kinni ja pankrotistuvad ning valdav osa meie inimestest ei tule enam ots otsaga kokku. Olukord läheb üha hullemaks. Vaesuses ja suhtelises vaesuses elavate inimeste arv, mis EKRE valitsuse ajal langes, on reipal tõusuteel. Viie Euroopa rikkama riigi hulka viimise asemel oleme Reformierakonna ja Kaja Kallase poolt muudetud üheks Euroopa Liidu vaeseimaks ning valguskiirt ei paista mitte kuskilt. Vähemalt mitte tänaste võimulolijate poolt.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles