Edward Lucas ⟩ Kurvad lood Vene emigrantidest Pariisis on aktuaalsed ka tänapäeval (1)

Edward Lucas
, kolumnist
Copy
Naine kõnnib mööda Chaneli poest Moskvas, mis on suletud alates 2022. aasta märtsist. Lääne luksuslik elulaad jääb aina enam venelastele kättesaamatuks.
Naine kõnnib mööda Chaneli poest Moskvas, mis on suletud alates 2022. aasta märtsist. Lääne luksuslik elulaad jääb aina enam venelastele kättesaamatuks. Foto: AFP

Venelased hääletavad jalgadega, väljendades oma suhtumist Vladimir Putini sõtta Ukrainaga. Alates veebruarist on lahkunud umbes 300 000 inimest lisaks rohkem kui miljonile, kes on otsinud kuulsust, õnne, vabadust või keskkonnamuutust pärast seda, kui Nõukogude Liit 1991. aastal välismaale reisimise vabaks lasi, kirjutab Briti ajakirjanik ja kolumnist Edward Lucas. 

Selle tähendus jääb ebaselgeks. Kas lein ja viha, mis kodumaa saatus nendes inimestes on tekitanud, muudetakse tõhusaks vastupanuks valitsejatele? Kas neist saavad Kremli tööriistad, et häirida riike, kes on neile varjupaiga andnud? Või kulutavad nad lihtsalt oma energia mõttetutele nägelustele?

Nende eelkäijate saatus sõdadevahelises Pariisis peaks mõjuma tervistavalt. Helen Rappaporti põhjalikule uurimistööle toetuv, hästi loetav ja liigutav raamat toob ilmekalt välja selle ajastu võimalused, dilemmad ja vead.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles