Jüri Kotšinev Kohe saab Putin maitsta oma tegude kibedaid vilju (5)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Jüri Kotšinev, sõjaajaloolane FOTO: Erakogu
Jüri Kotšinev, sõjaajaloolane FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Putini käitumine on mõistetamatu läänele. Tegelikult on asi väga lihtne. Putini võim on orgaaniliselt bolševike kuritegeliku ja ebaseadusliku võimu mantlipärija, kirjutab ajaloolane ja kolumnist Jüri Kotšinev.

Bolševikud kuulutasid kolme asja, et võita oktoobriputši ajal Venemaa talupoegade, soldatite, töölise ja madruste usaldus ja toetus. Nad lubasid osaleda Asutava Kogu töös ja respekteerida selle kogu otsuseid Venemaa riikliku tuleviku suhtes. Seejärel lubasid bolševikud anda maadekreediga talurahvale tasuta maad ja lõpuks lubasid rahudekreediga lõpetada Venemaa osalemine I maailmasõjas ning kõikides sõdades tulevikus üldse.

Kõiges kolmes punktis sai vene rahvas koos kõikide teiste rahvastega endise keisririigi piirides raskelt petta. Asutava Kogu tööl ei lastud toimuda, sest bolševikud ajasid selle revolutsiooniliste madruste ja soldatite tääkide abil laiali. Maad ei ole vene talupojad saanud siiani. Pjotr Stolõpini maareformid, mis oli suunatud farmerluse tekkele ja maa eraomandisse andmisele selle harijatele, on siiani tegemata ja maa on lahti riigistamata kuni tänase päevani. Rahuküsimust pole mõtet isegi mainida, kuna bolševikud ja nende mantlipärijad tänases Kremlis on muudkui sõdinud ja sõdinud oma naabrite anastamiseks ja nende surumiseks Moskva võimu alla.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles