Jaak Madison ⟩ Macroni ja Scholzi mõtteroimad

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Emmanuel Macron ja  Olaf Scholz
Emmanuel Macron ja Olaf Scholz Foto: Handout

Prantsusmaa liidri Emmanuel Macroni ja Saksamaa liidukantsler Olaf Scholzi viimase nädala jooksul tehtud avaldused näitavad paraku taas nende kahe riigi suhtumist Venemaasse. Selline poliitika Macroni ja Scholzi poolt kallutab Euroopat järgmise sõja poole, kirjutab EKRE aseesimees ja Euroopa parlamendi väliskomisjoni liige Jaak Madison.

Mõned päevad tagasi tegi kummastava avalduse kantsler Scholz, et peale sõja lõppu peaks Euroopa lahendama ühised julgeolekumured koos Venemaaga juhul, kui Putin lubab lõpetada Venemaa agressiooni oma naabrite vastu. Seda väitis ta Berliini julgeolekukonverentsil.

Seejärel teatas nüüd ka Prantsusmaa president Macron intervjuus telekanalile TF1, et lääneriigid peaksid arutama, kuidas tulla vastu Vladimir Putini hirmudele NATO laienemise osas ja pakkuda Venemaale sõja järel julgeolekutagatisi. Lisaks väitis ta, et «see tähendab, et üks olulisi punkte, millega peame tegelema – nagu president Putin alati öelnud on -, on hirm, et NATO tuleb otse tema uste ette, ja paigutab sinna relvad, mis võivad Venemaad ohustada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles