Piret Tarto ⟩ Eesti kaitsevõime tõstmist «küüditamiseks» nimetada on hull liialdus (6)

Piret Tarto
, Kaitseliidu Valgeristi daamimärgi kandja
Copy
Tartu rahu 99. aastapäeva tähistamine Poska gümnaasiumi juures.
Pildil endine vabadusvõitleja Enn Tarto koos abikaasa Piretiga.
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA.
Tartu rahu 99. aastapäeva tähistamine Poska gümnaasiumi juures. Pildil endine vabadusvõitleja Enn Tarto koos abikaasa Piretiga. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA. Foto: Margus Ansu

«Si vis pacem para bellum» – see veidi kulunud ladinakeelne väljend, mis maakeelde ümber panduna tähendab «Kui ihkad rahu, siis valmistu sõjaks», on olnud mõtetes just viimastel nädalatel ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias Nursipalu harjutusvälja laiendamise plaanide ümber lahvatanud pingete tõttu, kirjutab Kaitseliidu Valgeristi daamimärgi kandja Piret Tarto.

Eesti okupeerimine ja vägivaldne inkorporeerimine Nõukogude Liitu, viiekümneaastase võõrvõimu kogemus ning praegu Ukrainas toimuv ei tohiks meis tekitada surmavaenlase kavatsuste suhtes asjatuid illusioone.

Mind teeb murelikuks, kui Eesti kaitsevõime tõstmiseks mõeldud harjutusvälja laienemise plaane nimetatakse «seninägematuks tragöödiaks» ja isegi «küüditamiseks», Eesti kaitseväelasi «sõjarditeks», leebemal juhul «poisikesteks, kes mängivad sõjamänge». Selliste epiteetidega tasuks piiri pidada, sest need viivad paratamatult mõttele, et taoliste siltide kleepimine on tegelikult osa infosõjast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles