Taavi Lepik Miks ei edene Eestis elektriautode müük? (13)

Taavi Lepik
, Elke Grupi tegevjuht
Copy
Elke Grupi tegevjuht Taavi Lepik
Elke Grupi tegevjuht Taavi Lepik Foto: Erakogu

Tänavu esimese üheksa kuuga registreeriti Eestis 529 uut elektriautot – see moodustas kõikidest uutest Eestis müüdud sõiduautodest umbes kolm protsenti. Euroopa keskmine näitaja on samal ajal ca 10%, mõnes Põhjamaa riigis moodustavad elektriautod kogumüügist lausa enamuse. Miks ei edene Eestis elektriautode müük, arutleb Elke Grupi tegevjuht Taavi Lepik.

Peale Euroopa Liidu liikmesriikide hiljutist kokkulepet on täpselt teada see päev, millal peame jätma hüvasti bensiini- ja diiselmootoriga sõidukitega. Meeldigu see meile või mitte, aga ajaraam taastuvkütustepõhistele sõidukitele üleminekuks on seatud. Kuigi aasta 2035 tundub olevat veel kaugel, on tegelikult juba viimane aeg hakata oma tarbimisharjumusi muutma.

Paraku ei saa väita, et Eestis elektriautode müük soovitud tempos edeneks. Jah, linnapilti tekib neid tõesti järjest rohkem, kuid muutust veavad ennekõike ettevõtted, kes muudavad oma autoparki rohelisemaks valdavalt mainekujunduslikul eesmärgil. Elektriauto ostavad ka jõukamad kodanikud, kellel on tihtilugu lisaks sisepõlemismootoriga auto, millega pikemaid reise ette võtta. Miks keskmise sissetulekuga inimene elektriautot veel ei osta?

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles