Tõnis Palts Perehüvitiste seadus kaitseb kõigi eestimeelsete inimeste huve (4)

Tõnis Palts
, poliitik ja ettevõtja (Isamaa)
Copy
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Andres Haabu

Sündimus on Eesti rahvusriigi ellujäämise probleem number üks. Sündimuskordajaga alla 2,08 oleme Rein Taagepera termineid kasutades demograafilise vetsupoti kursil. Perehüvitiste seaduse elluviijate eesmärk on seda katastroofilist kurssi muuta. Kuid vaenukülvajad väidavad, et perehüvitiste seadus on tehtud kitsa grupi huvides. Neile tuleks esitada küsimus: millise grupi? Kas see on see grupp, kel pole meie rahvusriigis tähtsamat kui eesti rahva tervikuna ellujäämine? Selle üsna suure grupi eestimeelsete inimeste huvide kaitsmine on igati üllas tegu. Aga millise grupi huvide eest seisavad eestluse ellujäämise vastased?

Perehüvitiste seaduse elluviijaid kannustavad Eesti põhiseaduse preambulisse kirja pandud mõtted riigi kindlustamisest ja arendamisest. Kui peretoetuste seaduse vastased soovivad seda muuta, siis võiksid nad alustada põhiseaduse preambuli muutmisest. Võtku välja sõnad «mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade» ja asendagu need sõnadega, mis «peab tagama kõigile ühtemoodi mõnusa ja võrdse oma elu äraelamise».

Võib vaielda, kas perehüvitiste seadus on kõige efektiivsem meetod Eesti välja toomiseks demograafilise vetsupoti kursilt. Kuid selle vaidluse käigus ei ole mitte keegi ühtegi efektiivsemat lahendust välja pakkunud. On pakutud ilusaid asju, aga kui neisse süveneda, siis nende tõhusus – rahva panus ja pingutus võrreldes tulemusega – muutub väikselgi analüüsil olematuks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles