Raul Puusepp ⟩ Majanduskriis tööjõukriisi ei lahenda (5)

Raul Puusepp
, Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees ja Tööandjate keskliidu volikogu liige
Copy
Tallinna Kaubamaja kontserni juhatuse esimees Raul Puusepp.
Tallinna Kaubamaja kontserni juhatuse esimees Raul Puusepp. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kuigi majanduse jahtumine ja ettevõtete tegevuse vähendamine on viimastel kuudel töötajate leidmist veidi lihtsamaks teinud, ei lahenda majanduskriis tööjõukriisi. Tööjõupuudusest on juba piinlik rääkida, sest selle kriis ja süvenemine on olnud teada aastaid, kirjutab Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees ja Tööandjate keskliidu volikogu liige Raul Puusepp.

Mõningat leevendust on toonud kurvad uudised koondamisest ja veidi on aidanud tööle asunud Ukraina sõjapõgenikud, kuid pikemas vaates ei tasu end neist muutustest segada lasta. Eesti tööjõuturg on väga keerulises situatsioonis olnud tükk aega ning tööandjad on sellele tähelepanu juhtinud aastaid.

Eesti elanikkond vananeb ja tööturult langeb igal aastal välja umbes 6000 inimest. Kasvab surve maksu- ja ülalpidamiskoormusele, kulutused pensionitele ja tervishoiuteenustele. Eesti on üks suurema tööhõivega riike Euroopas, aga kui tahame olla kasvava majanduse ja heaoluga riik, on vaja paindlikke regulatsioone, täiendavaid töökäsi ja pikaajalist plaani, mil moel tagada piisavalt tarka tööjõudu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles