Aarne Seppel ⟩ Eesti suured ideed põrkavad vastu mittetegemise argumente (18)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Postimehe eriprojektide toimetaja Aarne Seppel.
Postimehe eriprojektide toimetaja Aarne Seppel. Foto: Madis Veltman

Millal tehti Eestisse midagi tõeliselt suurt ja silmapaistvat? ERM, Auvere, jupp neljarajalist maanteed. Kas veel midagi? Ideid nagu oleks olnud, aga alati põrkavad need vastu mittetegemise argumente, kirjutab Postimehe eriprojektide toimetaja Aarne Seppel.

Kuus aastat tagasi lahvatas miljarditehase skandaal. Eesti puidutöösturid tahtsid ehitada puidukeemiatehase, mis annaks korralikku kohalikku lisandväärtust. Aga ei, leiti, et midagi hullemat ei saaks Eestis juhtudagi! Emotsionaalne ajupesu jõudis isegi niikaugele, et teadlasetiitliga inimene kirjutas nõretava loo, kuidas Emajõgi on nii põhjalikult läbi uuritud, et seal polegi enam midagi uurida. Lisandus hirm, et äkki saavad ärimehed veelgi rikkamaks.

Taastuvenergia on suuremgi naljanumber. Võiks ju olla tore, kui tuul puhub ja toodab mitte millestki energiat. Parematele tuulepüüdmiskohtadele pani ametnikuhingega kaitseministeerium käe ette. Aga ehitaks siis merre, Venemaast kaugele? Muidugi mitte! Enam kui kümne kilomeetri kaugusel rannast põrisevad tuulikud rikuvad vaate. Istume parem küünlavalgel. Ehitagu mujale, aga parem kui üldse mitte, sest äkki saavad ärimehed rikkaks.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles