Vladimir Juškin ⟩ Prigožinit huvitab Ukrainas eeskätt üks metall (12)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse juht
Copy
Balti Venemaa uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.
Balti Venemaa uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Lahinguvälja elektrifitseerimine hakkab kujundama konfliktide, julgeolekustruktuuride ja sõjaliste operatsioonide tulevikku, kirjutab Balti Venemaa-uuringute Keskuse juht Vladimir Juškin.

Kui teadmishimuline Postimehe lugeja oleks tänavu mais oma lemmikajalehe kõrvale pannud ja otsustanud selle asemel Twitterit sirvida, oleks ta võib-olla sattunud huvitava foto peale. Ta oleks näinud sellel kahte Ukraina sõjaväelast California elektrimopeedide tootja Delfast sõidukitel, ühel neist käes Rootsi-Briti kaasaskantav tankitõrjesüsteem NLAW (12,4 kg).

Teemasse süvenedes oleks see lugeja kindlasti komistanud Ameerika ekspertide (Reed Blakemore ja Tate Nurkin) hinnangute otsa, kes sõjaväelaste aruannetele tuginedes tõid näiteid selle kohta, kuidas Ukraina väed on kasutanud avastamise vältimiseks ja liikuvuse suurendamiseks elektrimootorrattaid terves reas Vene armee vastu sooritatud lahinguülesannetes, sealhulgas luure-, miinitõrje-, arstide kohaletoimetamise, snaiprirünnakute ja tankitõrjega seotud operatsioonides (tänapäeval suudavad Delfasti elektrijalgrattad läbida ilma pedaalide abita ühe laadimisega 320 km). Nendes näidetes näevad eksperdid trendi, mis hakkab kujundama konfliktide, julgeolekustruktuuride ja sõjaliste operatsioonide tulevikku.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles