SERGEI METLEV ⟩ Vene pagulasmeedia on kild, mille abil võidakse Venemaa uuesti kokku panna (1)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlev modereeris arutelu venekeelse meedia tuleviku üle muutuvas maailmas.
Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlev modereeris arutelu venekeelse meedia tuleviku üle muutuvas maailmas. Foto: Eero Vabamägi

Vaba Vene meedia teeb tänuväärset tööd selleks, et Venemaalt lahkunud saaksid võib-olla kunagi sinna naasta ja oleksid endiselt n-ö õigel lainel, üritades distantsilt midagi head korda saata. See meedia hoiab miljoneid venemaalasi kursis elementaarsete faktidega ega lase unustada, mis on ajakirjandus, kirjutab Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlev.

Kuigi ajaloo täpne kordumine ei ole kunagi võimalik, on mõeldav selle ligikaudne kordumine. Venemaaga on see tänavu ka juhtunud: kuritegeliku agressioonisõja taustal on see riik teist korda umbes sajandi jooksul murdunud kaheks arvult ebavõrdseks osaks. Impeeriumi lummuses või apaatsuse pantvangis venemaalased ühel pool ning vabadust ja inimlikkust päriselt väärustavad venemaalased teisel pool.

See lahkheli peidab endas valgete ja punaste vahel lahvatanud kodusõja hõngu, kuigi praegu ei tundu kodusõda sugugi realistlik arengustsenaarium. Nagu ka bolševistliku Venemaa koidikul, on sel aastal suur osa mõtlevaid korralikke inimesi asunud otsima uut kodu läänes. Kes hirmust, kes väärtusotsuse tagajärjel, kes lihtsalt soovist elada oma elu rahulikult ja normaalsemas kohas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles