Erkki Koort Putini režiimile vastu hakates hukkuks palju vähem venelasi (3)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Venemaa rindeüksustel võib minna sõjas kehvasti, kuid režiimi kaitsvad üksused on relvastamata rahva vastu endiselt väga tugevad.  (Foto: AFP)
Venemaa rindeüksustel võib minna sõjas kehvasti, kuid režiimi kaitsvad üksused on relvastamata rahva vastu endiselt väga tugevad. (Foto: AFP) Foto: -

Kremli ametlikest teadaannetest jookseb läbi rahustav kõneniit, et kedagi rohkem ei mobiliseerita ning teist lainet ei tule. Pigem tähendab see hoopis seda, et Venemaal on oodata uut mobilisatsiooni, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Venemaa kuulutas küll ametlikult välja osalise mobilisatsiooni, kuid juba siis oli selge, et midagi osalist selles ei ole. Varjatud mobilisatsioon käis pidevalt ning praegugi pole kindel, et «osaline mobilisatsioon» üldse lõppenud on. Võimalik, et see kestab pidevalt edasi ning lahingutes hukkunute asemele võetakse pidevalt uusi mobiliseerituid.

Kui ukrainlased astusid 2013 novembris Maidanil ilma relvadeta võitlusesse, siis miks peaksid nad HIMARSite, ZUZANAdega ja CAESARidega varustatult sellest loobuma?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles