Tarmo Pikner Parteilased – ei ühtegi kuritegu enam! (1)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Nii nagu telesaade «Tantsud tähtedega» kordub teatud perioodi tagant, toimub iga nelja aasta järel poliitikute hüüdlausete konkurss. Rahvas hääletab, milline loosung on parim, ja sellele vastavalt lähetatakse loosungikandjad Toompeale istuma, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Järjekordse loosungivõistluse tähtaeg saabub järgmise aasta märtsis. Tihe rebimine juba käib, kuid eriti silmatorkav on, et Keskerakond alustas seekord eriti varakult – nimelt kolm aastat tagasi, kui tollane peasekretär Mihhail Korb kuulutas välja nende loosungi: «Mitte ühtegi kuritegu poolteise aasta jooksul!» Tekib küsimus, miks just säärane tähtaeg. Aga seepärast, et pooleteise aasta pärast ootasid ees kohalikud valimised, ja kui rahvas on valikud teinud, siis pärast võib jälle kuritegusid sooritada.

Ilmselt läks Korbi tookordne õilis üleskutse parteikaaslasest haridusministril Mailis Repsil kõrvust mööda ja see sai talle saatuslikuks. Nii kui Korbi antud tähtaeg kukkus, sai Reps omastamise ja kelmuse süüdistuse ning kohtu- ja kohviveskid jahvatavad.

Tagasi üles