ASKO KÜNNAP Imen käppa, hoolega imen. No ei anna piima. (7)

Asko Künnap
, disainer, kirjanik ja kunstnik
Copy
Tallinn. 19.01.2016. Rahvusraamatukogu esitles oma uut logo ja visuaalset identiteeti. Pildil Asko Künnap. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Tallinn. 19.01.2016. Rahvusraamatukogu esitles oma uut logo ja visuaalset identiteeti. Pildil Asko Künnap. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Viru ärikatest võrsunud 90ndate varakapitalistid olnuks kindlasti kahe käega poolt, kui Eesti Vabariigi taastamise käigus eesti keel kuluka igandina oleks sujuvalt inglise keelega asendatud. Mäherdune kokkuhoid haridussüsteemi ja riigiaparatuuri pealt, kui soodne rahvusvahelisele ärile! Ühtlasi ei peaks me praegu siin oma aega raiskama Eesti turu kontekstis kirjandusest ja raamatutest rääkimise peale, arvab kirjanik, disainer ja kunstnik Asko Künnap.

Muiste igas suitsutares raamatuid ei leidunud. See oligi saksik ja kallis kraam. Veidraid progressikäänakuid läbides on paberist raamat jõudmas tagasi oma aujärjele: mis väärib paberile trükkimist, väärib ka korralikku kujundamist ja kaanetamist. Muusikatööstus on juba varem pea peale pööratud – kes veel plaadi ostavad, ostavad vinüüli või lihtsalt uhke ja ohtrate kellade ja viledega varustet pakendi ja kui seal laserplaat või selle ekvivalent kuskil peitubki, siis kuhugi masinasse seda enamasti ei torgatagi. Kui, siis vaid ainsaks korraks, et kuhugi pilve rippida.

Ei ole siin Eestis odavat midagi. Peale selle, et kirjanik teeb oma tööd odavalt või veel odavamalt ehk sisuliselt tasuta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles