Indrek Luberg ⟩ Tugev rahvas ei karda võõraid (9)

Indrek Luberg
, Parempoolsete juhatuse liige
Copy
Indrek Luberg. FOTO: Erakogu
Indrek Luberg. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Eestimeelsus on Parempoolsete maailmavaates väga olulisel kohal. See on ka igati loogiline, kui vaadata meie asutajaliikmete tausta. Mitmed neist on olnud seotud ERSP, Rahvusliku Koonderakonnaga Isamaa ja erakonnaga Res Publica, paljud on lausa nende asutajaliikmed.

Eesti keele ja kultuuri väärtustamine on meie DNAs. Eesti on eestlaste riik ja on loomulik, et siin räägitakse ja õpitakse eesti keeles, siin käitutakse eesti tavade kohaselt ja kaitstakse eestlaste huve. Aga seda kõike mõistlikult, mitte äärmustesse laskudes. Piisavalt konservatiivselt, et vältida teiste riikide ajaloos tehtud vigu, ning piisavalt avatult, et vältida hääbumist ning tagada vajalik areng ja rahvuse kestmine. Tugev rahvas ei karda võõraid, vaid suudab nad edukalt integreerida, saades seeläbi rikkamaks nii kultuuriliselt kui ka füüsiliselt.  

Kas eestlaseks võib saada või peab selleks tingimata sündima? Parempoolsete arvates võib, aga selleks on loomulikult omad eeldused. Eestlane peaks rääkima eesti keelt, armastama Eestit, olema siin pikema aja jooksul elanud, tundma eesti kultuuri ja tavasid ning iseennast eestlasena identifitseerima. Pikemas plaanis on kõige olulisem küsimus, kelleks ta oma lapsed kasvatab?

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles