EUTANAASIA ⟩ Meego Remmel: eutanaasiale on olemas elujaatav alternatiiv

Lennart Käämer
, Veebi päevateemade toimetaja
Copy
Eutanaasiaga elust lahkumine on maailmas lubatud vaid üksikutes riikides ning seal peab patsiendi füüsiline ja vaimne tervis vastama kõikidele etteseatud nõuetele, et selline protsess saaks võimalikuks.
Eutanaasiaga elust lahkumine on maailmas lubatud vaid üksikutes riikides ning seal peab patsiendi füüsiline ja vaimne tervis vastama kõikidele etteseatud nõuetele, et selline protsess saaks võimalikuks. Foto: Shutterstock

Arstkonna ja kirikute üksmeel on täna, et Eesti ei ole eutanaasia-küsimuseks veel valmis, ütleb EKNi esindaja ja eetik Meego Remmel intervjuus Postimehele.

Koos arstidega on kristlased ja vaimulikud just need, kes surma teemaga süvitsi on läinud. See on ka põhjus, miks nad konservatiivsemad on. Inimesed, kes ei mõtle surmale nii palju, ütlevad tihtipeale: ah, las haiged surevad ja teevad oma enesetapud ära. See tuleb kasvõi tänavaküsitlustest selgelt välja.

Väga huvitav temaatika asja juures on, et inimesed, kes eutanaasiat läbi viivad, on mõnel juhul ise hakanud oma praktikas kahtlema. Meenub näide Hollandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles